Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Efter at have tilbragt knap en måned i Malaysia på en International skole som lærer, var jeg taget nordpå til Thailands hovedstad Bangkok.

Bangkok er byen med alt hvad hjertet begærer. Med en konstant temperatur på omkring 35 grader (om dagen), knap 10 millioner indbyggere, flotte seværdigheder et sindssygt natteliv og en luftfugtighed, der nærmere sig de 100 skaber dette sin helt egen atmosfære og puls.
I denne "jungle" havde jeg fundet frem til Jean-Francois Helias. En franskmand, som er bosiddende i Thailand, hvor han driver sit eget firma, som arrangerer fisketure efter mange spændendene, og for os danskere, anderledes fiskearter bl.a. Snakeheads, Arapaima, Thai carp, Barramundi, Mekong maller og mange andre arter.

Jeg fik hurtig arrangeret en fiskedag med Francois. Målet for turen blev at forsøge at fange de stærke Mekong og Striped maller, samt at fiske efter de store men svære Siamesiske karper.

Søen, der skulle stå for skud var den kendte Bung Sam Lan Lake (en del andre danskere har besøgt søen). Francoise havde klaret alt det praktiske og lejet en bungalov (en mindre hytte med terrasse, stående på pæle midt ude i søen, hvorfra der var gode muligheder for at afdække et stort område af søen).
Tacklet til Mekong og Striped bestod af et glideflåd, hvorunder man monterer en spiral feeder med en str. 1 karpekrog på en tjavs ca. 10 cm fra feederen. Rundt om feederen pressede man så brød blødt op med kokosmælk og vand fra søen. Brødet farvede man i en grønlig farve så det imiterede de alger, som er Mekong mallernes naturlige føde. Som krogagn brugte man stykker af skorpen fra brødet, og rundt om feederen pressede man en stor foderkugle.
Selve teknikken til karperne var et ikke speciel anderledes. Fiskeriet foregik med et bundtackle fremfor flådfiskeri. Fiskegearet var et Baitrunner hjul 6500 (med 18 ibs. Big game line)og en solid 8 fods Uptide stang.

Første kast - flådtacklet blev placeret ude midt i søen. Efter små 2 minutter i suppen var der bud efter min agn, jeg gav hurtig modhug. Stangen flexede fuldstændig sammen og fighten med en Striped malle kunne begynde. Efter 10 minutters tovtrækkeri kan Tek (en lokal Thai, som er fiskeguide ved søen) lande min første malle på knap 8 kg. Smilet var stort og jeg ville straks have et foto af den flotte fisk, men Francois grinede lidt over min iver og forsikrede mig at jeg nok skulle få kontakt til nogen i en større kaliber.
Fiskeriet forsatte de gode takter dagen igennem - konstant kom der flere og større fisk på land. Efterhånden begyndt man at lære, hvordan man skulle fighte de store "bæster", der havde en tendens til at søge "ly" under bropælene når man havde kroget dem. Det var essentielt at forsøge fighte fiskene ude midt i søen for at undgå linebrud opad søens mange pæle.

Ved 12 tiden får jeg et af de obligatoriske hug, og da jeg som jeg plejer giver et solidt modhug, resulterer det i at stangen krøller fuldstændigt sammen og et 30 meter langt udløb følger. Fisken søger straks over mod nogle af bungaloverne som ligger på min venstre side. Det gør hele situationen en smule anspændt, at jeg ikke har kræfter nok til at få fisken til skifte retning. I et forsøg på ændre fiskens dødskurs, holder jeg på spolen - det må briste eller bære - hvis jeg ikke får vendt fisken vil linen blive cuttet. Til alt held holder linen til presset og fisken bliver vendt - fighten foregår herefter ude i midtvandet, og jeg kan langsomt men sikkert trække fisken mod land. Efter ca. 30 min intens fight, og med sveden haglende ned af kroppen, får jeg landet mine nye PR. Mekong malle på 21.1 kg. Det var en fisk der fik Francois om af stolen, og vi fik hurtig taget nogle shots at den flotte fisk inden den blev sat tilbage til sit rette element.

Ved 6 tiden om aftenen måtte jeg kapitulere - der var simpelhen ikke mere energi. De her Mekong og Striped maller er de stærkeste fisk (hvilke især skyldes deres muskuløse kropsbygning samtidig med de besidder et meget stort haleror), jeg har mødt til dato. Min højre overarm og mit håndled var kvæstet to dage efter turen. Det blev til ialt ca. 40 maller i løbet af dagen med 6 over 15 kg og en enkelt over 20 kg - på 21.1 kg samt, en enkelt Pecu på 5 kg. (importeret sydamerikansk fisk) og en enkelt small scale mud karpe på omkring 3 kg, så jeg var yderst tilfreds med resultatet.
Desværre blev det ikke til nogle Siamesiske karper, men skidt jeg havde fanget min del.

Håber på engang at kunne vende tilbage til Bangkok og prøve noget af det andet fiskeri som Francois han kan tilbyde. Det kan ihvertfald bestemt anbefales at besøge Francois hvis man er på de kanter.

Flexede eventyrsklinger
Jonas



Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne