Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Efter at have hørt rygter om et fantastisk geddefiskeri i Sunds sø (ved Herning), besluttede Jonas og Boysen at lave et mindre geddesats.
Vi havde (selvfølgelig) en masse problemer, til at starte med. F.eks. havde jonas ikke skaffet den bil, vi skulle køre i :-(
Heldigvis fandt vi firmaet "lej et lig" på nettet, så turen blev blot lidt udsat.

Mandag d. 20-03-00 ved 12 tiden trillede vi mod Sunds i et oldtudsegammelt lig af en Nissan Sunny. Vi skulle lige runde Silkeborg på vejen, for at fange agnfisk. Desværre var vi først i Sunds kl. 17.30, så vi valgte grillmad fremfor et par timers fiskeri. Vi lejede dernæst en hytte på campingpladsen, og brugte aftenen på at forberede forfang m.m.

Tirsdag var vi ved søen kl 6.00 !!!(meget tidligt :-)).
I den spæde morgensol, fik vi hurtigt serveret 3 sild og 3 skaller, som en lille morgenbuffet.
Straks fra start var der gang i den. Jonas landede hurtigt fem gedder fra 2-3 kg. på pop up sild.
Dernæst var det min tur til at lande et par slanke hanner fra 1-2 kg. på skaller. Frem kl. 11 var der næsten fisk hele tiden, og vi rundede de 15 gedder, desværre ingen større end 3.5 kg.

Ved 14 tiden fik jeg hug, mens Jonas var oppe i byen. Nå, men godt i gang med fighten, dykker mit flåd under. Shit.....Jeg sætter min fight på pause, og prøver et ihærdigt modhug med flådstangen. I al mit stress, havde jeg bare glemt, at køre løslinen ind. Behøver jeg at sige, at jeg ikke fik fisken? Når man sådan et kvaj, er det svært at fange noget :-) Den første fisk var der stadig, så her genoptog jeg min fight, men gedden var allerede kørt træt, så den kom hurtigt på land. En rigtig flot 3 kg. gedde.
Kl. 15 får Jonas turens største gedde 6.5 kg. efter en ikke særlig hård fight. En stor fed mamma!.

Vi får nogle enkelte fisk hen af dagen, men fiskeriet er næsten dødt, så kl. 18 pakker vi sammen, til fordel for det lokale pizzaria.
Vi endte begge omkring de 10 gedder, hvilket vi betragtede som en god debut i Sunds.

Onsdag - Dagen hvor storgedderne skulle i tale!!
Overskriften er en anelse misvisende, for vi fangede blot 3 gedder på en hel dag.
Forventningerne var ellers i top, men et eller andet havde fået fiskene til at nægte alle former for samarbejde. En forklaring kunne være, at det silede ned det meste af dagen?

Min dag var dog reddet, fordi jeg fik én på farvet sild. Desuden prøvede jeg, at spinne lidt med en enkelt gedde og 4 hug/mistede fisk som resultat. Jonas fik én på alm. sild og ellers intet.

Vi havde måske fået større fisk, hvis vi havde haft en båd, men alt ialt en god tur som fortjener, at blive gentaget.

/Michael BoysenTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne