Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

For noget tid siden mødte jeg ved et tilfælde en af mine gamle højskole kammerater. Jeg var i Ballerup sport for at købe lidt løsdele til medefiskeri, og hvem stod bag disken?
Det gjorde Rune som jeg ikke har set siden 1993. Sjovt ik´!
Vi fik snakket lidt om gamle dage, mens jeg samlede en håndfuld grej. Rune anbefalede nogle overfladewoblere til geddefiskeri - de såkaldte poppers. Da jeg har stor respekt for hans evner som lystfisker, købte jeg gladeligt 5 stk. Rapala poppers i forskellige størrelser og farver.
Jeg vil forsøge, at skaffe Rokkerne en lukrativ rabat ordning via Rune, men den er endnu kun på tegnebrættet.
Rune er i øvrigt en meget dygtig fisker, som gladeligt deler ud af sin viden.

Efter alle sommerens medeture uden fisk af nævneværdig størrelse - senest lørdag nat - besluttede jeg søndag aften, at det igen var tid til lidt geddefiskeri.
De nye poppers skulle testes og jeg valgte at tage til Drewsens mose, hvor der er gode chancer for gedder op til ca. 5 kg.

Da jeg ankom til mosen ved 20-tiden, var vejret ikke just det mest tiltalende. Regnen silede ned og der var jævn vind fra nord/nordvest - ikke optimale forhold for poppers-fiskeri. Da det samtidig havde regnet en del i løbet af dagen, var alting vådt, klamt og sumpet.
Jeg lod mig dog ikke sådan kyse, og påbegyndte fiskeriet i den østlige ende med store forventninger.

Min normale Berkley "Fireflex" spinnestang havde jeg efterladt hjemme til fordel for min noget stivere Berkley "Custom". Dette valg var begrundet i, at Fireflex´en nok var for blød til for det første at kaste woblerne, og for det andet at give tilpas kraftige ryk. Poppers fiskes nemlig i ryk i overfladen, og giver herved et plask i vandet, som tiltrækker geddernes opmærksomhed.

Det tog lidt tid at lære teknikken, men stødt og roligt gik det bedre og bedre. Efter en times tid uden det mindste tegn på fisk, begyndte tvivlen så småt at indfinde sig - Man er jo ikke så tålmodig, når man prøver noget nyt :-)
Jeg stod så småt i mine egne tanker, da jeg pludselig observerede nogle pæne "skyer" af bobler. Normalt ikke nogen sensation, men da der
(mig bekendt) "aldrig" er fanget fredfisk i mosen, studsede jeg en ekstra gang. Det lignede en stime fouragerende fisk af en vis størrelse, men jeg så ingen 100% sikre indikationer på fisk.
Jeg så mig nødsaget til at gå videre til plads 4, hvis jeg skulle nå det inden mørket sænkede sig, men under alle omstændigheder en interessant observation.

Efter omtrent en halv times fiskeri på plads 4, havde jeg så småt indstillet mig på endnu en nultur. Jeg skiftede til min sidste uprøvede popper og efter få kast skete det.
Med et spring på en halv meter over overfladen, tog en flot gedde min wobler. Jeg lagde et hårdt pres på gedden for at undgå, at den skulle gå i sivene. Overraskende let fulgte gedden med, og efter få minuter lå gedden på land. Efter hurtig afkrogning og vejning - 3.1 kg - blev gedden nænsomt genudsat.
Stemningen nærmede sig kogepunktet, men det var dog kun kortvarigt da regnen gjorde sit til en hurtig nedkøling.
Veltilfreds med nogle gode oplevelser i bagagen drog jeg kort efter hjemad.

Hug og hygge
/BoysenTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne