Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Under fredagens julefrokost i SFO´en fik Kasper Vinding og jeg aftalt at teste en tørvegrav på Almager bakke, som efter sigende skulle være op til 10 meter dyb!
Mod alle forventninger overlevede jeg lørdagens tømmermænd - drik aldrig mere Jensen snaps end du kan tåle - og jeg vågnede "frisk" søndag morgen.
Jeg ringende som aftalt til Vinding, men der var intet liv at spore - Det viste sig senere at han havde være i byen med mine "svogere" Ole og Poul samt sin FAR!!!

Nå men jeg opgav at få kontakt til Vinding, og valgte at udfordre gedderne i Drewsens mose.
Jeg ankom kl. 11.30 - omkring geddernes normale første hugperiode i mosen.
2 stænger blev hurtigt rigget til med sild på ny-bundne forfang. Jeg var klar!
Til lejligheden havde jeg lånt et digitalt kamera, så jeg kunne få taget et par fotos til en planlagt artikel om geddefiskeri med sild. Kameraet skulle lige have skiftet batterier, og bedst mens jeg fumlede rundt med batterier og kamera var der gang i den ene bidmelder.
Sommerens dvale mht. fiskeri med sild havde sat sine spor, og timingen manglede totalt da jeg gav modhug. Godt nok krogede jeg en god fisk, men allerede efter ca. 15 sekunder blev linen slap.....nedtur!

Kort efter at jeg var færdig med at batteri-skiftet og en fotosession med henblik på artiklen, kørte samme stang igen. Igen var timingen ikke optimal, og jeg mistede fisken allerede i modhugget - Plat! var min eneste tanke.
Herefter fulgte en død periode, hvor jeg fik tid til at studere forskellige ænder, en (due)høg samt evigt aggressive blishøns. Pludselig var der igen action, og denne gang timede jeg modhugget perfekt. Efter en kort og ikke særlig hård fight kunne jeg lande turens første gedde - 4.2 kg. og 84 cm. Ikke noget monster men trods alt en pæn fisk at starte med.

Allerede få minutter efter genudsætningen var der igen bud efter én af mine sild. Endnu et perfekt timet modhug medførte at en slank gedde på 2.7 kg. kort efter lå sikkert på land.
Nu kørte det som "forventet", og jeg kunne læne mig tilbage og nyde situationen med behag.

En lang død periode fulgte, og jeg måtte helt hen til solnedgang før der igen var bud efter mine sild. Jeg havde virkelig "modhugget mig varm", så uden de store dikkedarer landede jeg endnu en gedde - denne gang 3.5 kg og 77 cm. En virkelig robust fisk som forhåbentlig udvikler sig i stil med Loch Ness uhyret :-).

Jeg pakkede vel tilfreds sammen efter en ok tur - desværre uden den "forventede" første Drewsens gedde over 5 kg.
En tur til Nældesø er på listen over snarlige ture, så hvis du er frisk på det, må du lige give lyd fra dig :-)

Hygge og klamme sild
BoysenTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne