Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

En ultra-lang og træls periode med is på søerne havde i år udskudt sæsonpremieren til d. 26-01 - Sjovt nok blev sidste års premiere udskudt til omtrent samme dag (27-01).

Efter "grundige" overvejelser havde jeg valgt at satse på "Bents mose", hvor jeg sidste år mistede en god gedde omkring 5 kg.
Jeg fik lavet obligatoriske aftale med Bent, hvilket dog ikke gik så nemt som forventet. Jeg ved ikke om der har været fiskere uden tilladelse på det seneste, men jeg vil på det kraftigste opfordre ALLE til at have aftalen med Bent på plads FØR man begynder fiskeriet - Det ville sgu´ være for bittert, hvis søen igen bliver lukket!

Uret var sat til kl. 7.00, men det viste sig at være unødvendigt. Fiskefeberen var simpelthen så alvorlig at jeg til trods for kun 5 timers søvn, allerede var oppe da uret ringede!

Jeg ankom til mosen omkring kl 8.30 i et vejr som mildt sagt var gustent - hård vind og konstant støvregn :-(
Selvom den varm dyne så småt begyndte at kalde, fik jeg rigget 3 stænger til med sild; - alle med sild på klassisk tackle.

Allerede efter ca. 45 minutters fiskeri var der run. Jeg skyndte mig at finde mine "redskaber" frem (tænger, vægt, vejeslynge osv.), og gav derefter kontant modhug. En kort fight på omkring 3-4 minuter fulgte, før jeg kunne håndlande en nydelig gedde på 4.4 kg. Ikke den værste start på sæsonen.
Efter nænsom vejning + fotografering blev gedden genudsat, og jeg lænede mig tilbage med en kop skoldhed mokka.

De næste par timer skete der ikke en meter, og jeg begyndte så småt at kede mig. Jeg besluttede mig derfor for en lille rekognosceringstur - jeg var heller ikke just ved at dø af varme :-)

Da jeg efter ca. et kvarters afbræk vendte jeg tilbage til mine stænger. Straks var der run, og da jeg var nervøs for at det var en gedde som havde "gået" længe med silden, gav jeg straks tilslag. Ikke den bedste beslutning - Jeg nåede lige at se en pæn gedde (min. 4 kg.), før linen igen blev slap - &#%"¤¤#!!

Resten af dagen gik med at forbande den mistede fisk samtidig med at jeg udførte mere eller mindre akrobatiske øvelser for at holde varmen. Gedderne så jeg ikke mere til.

Alt ialt en ok sæsonpremiere, men en enkelt eller to gedder mere havde pyntet gevaldigt.

Michael Boysen
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne