Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Findes der noget bedre når alt er klar?
D. 14/6 aftalte min gode kammersjuk (som altid kommer for sent) og jeg, at sommergeddens kondition skulle testes.
Vi aftalte derfor at mødes ved min private mose og fiske til vores øjne blødte eller vores spinnere eroderede i vandet.
Vi skulle mødes d. 15/6 klokken øllebrød (04.30) for så at få hele dagen til at gå med at fiske og dyrke et par velvoksne hæmorider af at sidde på en træ planke hele dagen i en luset lille robåd.
Kl. 03.58 vågnede jeg, og kunne lige nå at slukke for vækkeuret, inden hele huset ville være i fuld vigør.
Bilen var køreklar jeg skulle have cola med og kammeraten skulle have kaffe med. Bilen fes gennem morgendisen og snart var jeg fremme ved mødestedet. Og hvad ser jeg? Min kammersjuk var der allerede. En perfekt start! Jeg var måløs.
Sammen kørte vi til mosen og riggede vores stænger klar.
Kl. 05.00 sad vi i bilen og fik morgenkaffen mens vi hørte lidt vejrudsigt. Let overskyet og let vind. Mens vi sad og gloede lidt forstenede ud over mosen kom et rålam ca. 1 år gammelt hen til bilen og stod kun 2-3 meter fra os og gloede på os som var vi faldet ned fra månen. Et perfekt scenario var skabt og vores fisketur kunne begynde.

Jeg monterede endnu engang min refleks 12 gr. Og påstod lidt stædigt at den kunne fange store fisk.
Nu havde min kammersjuk imidlertid på en tidligere tur hapset en 10 kilos gedde med et krokodilleblink så det gjorde han naturligvis klar igen og fortalte mig i faste vendinger, at det var dette blink der gav fisk.
Med fråde om munden sejlede vi langsom ud i mosen. Fiskeriet kunne begynde!

Nogle pindegedder op til kiloet fik jeg halet ind inden kl. blev 10, hvorefter jeg lagde min spinner ind mellem to rækker åkander. Det perfekte kast og efter 2 meters spinneri rejste en stor trykbølge sig bag spinneren.
Jabadabadoooooo…… linen gik til siden og modhugget blev givet.
Gedden søgte dybt og figten kunne gå i gang. Adskillelige udløbhen i åkanderne og ned i grøden senere kunne jeg lande en 7 kilos gedde.
Igen postulerede jeg at spinneren var et godt valg. Min kammerat, der på det tidspunkt havde skiftet til en popper, var nu ikke overbevist. Gedden blev genudsat og vi sejlede et andet sted hen.

Ved 12 tiden hyggede endnu en gedde som viste sig at veje 5 kilo (samme agn). Min kammerat havde endnu ikke taget noget større end 300 gr.

Ved 13 tiden huggede en 4 kilos gedde også den blev landet på samme agn.

Kl. 16 havde vi været inde og spise lidt frokost og jeg syntes vi skulle sejle ud og fange den tidligere genudsatte 7 kilos gedde, så min kammerat også kunne prøve en fangst over 300 gr. Han var blevet lidt desperat efter storgedde og indvilligede nemt. MEN han ville fiske med UTÖ.
Ja ja da og så derud af igen 

I mit første kast lagde jeg den igen over til åkanderne og endnu engang rejste sig en enorm trykbølge bag spinneren. Noget måbende gloede jeg på dette skue. Vi havde jo begge i spøg sejlet tilbage, da vi vidste at samme gedde ikke ville hugge……..???
HUG og en tung fisk trak line af hjulet. Mens jeg fightede fisken overbeviste vi hinanden om, at det selvfølgelig ikke var den samme fisk, Endelig kom den i overfladen. Begejstringen var enorm da vi så størrelsen. Min tidligere 7 kilos havde vist hentet sin storebror.
En god fight senere kunne vi lande en 10 kilos gedde.

Nu var min kammerat begyndt at vakle i sin tro på agn.
Desværre var der ingen af os der seriøst ville hilse en velvoksen hæmoride velkommen så vi blev enige om, at give fiskeriet en endnu en times tid og så dampe hjem over ved 18 tiden.

På vej tilbage ville jeg da lige sætte punktum for en perfekt dag og nævnte kort at releks virker inden jeg kastede. Nu var min kammerat så medtaget af dagens oplevelser at han ikke modargumenterede.

Jeg fatter ikke det skete, men endnu en gedde på 4,5 kilo hapsede min spinner og blev landet og genudsat som alle de andre.

Nu var diskussionen ligesom fastlåst og min kammerat har nu købt 5 refleks spinnere til næste tur.
Nu er det imidlertid ikke sådan at vi håner hinanden og min kammersjuk var ganske tilfreds med turen.
Det er jo altid sjovt at se store fisk, selvom han sikkert tager grum revance næste gang 

Knæk og bræk
JacobTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne