Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Igennem Rokkernes sæsonen 2003 har der generelt været rimelig dårlig tilslutning til årets ture. Jan og undertegnet har stortset været de eneste deltagende. Det har bevirket er det er de selv samme personer som har kæmpet om det eftertragtet klubmesterskab 2003.

Da opdateringen her på siden ikke har fundet sted i en menneskealder er der sket lidt forskydninger i pointstriden.

For åleturen, hvor jeg forresten var den eneste deltagende, fik jeg et enkelt point for at deltage. Med et ekstra point på kontoen var jeg samlet op på 7 point.

Medeturen 2003 var der heller ikke den store tilslutning til. Jan og undertegnet var de eneste. Jan løb med førstepladsen for størst samlet vægt. Jeg måtte tage til takke med en sekundær plads.

For medeturen fik Jan 7 point og undertegnet 5 så med en enkelt klubtur tilbage var den samlede stilling således:
Jonas 12 point, Thomas W. 9 point, Jan F. 9 point, Boysen 3 point, Vinding 3 point, Henrik S. 2 point.

Så med en enkelt klubtur tilbage (som var ændret til geddetur istedet for småbådstur) var der spænding i toppen.

Om det var udsigten til at møde orkanen Berta samt tilhørende regnbyger, der fik folk til at blive hjemme fra årets sidste klubtur skal være usagt. Men søndag (d. 21 sep.)formiddag drog undertegnet og Jan ud på Buresøens bølgede vand i håb om at nogle af "sømbavianerne" ville nappe vores medbragte skaller.

Ved Mørdrupsgårdsbanken blev de første skaller søsat. Der gik dog ikke længe inden vi måtte kapitulere for vinden. Båden drev i en hurtig fart pga. de kraftige vindstød så vi valgte at søge tilflugt på modsatte bred for at få lidt læ.

Her blev den første lille vig afsøgt med skaller gående fra 3 meter ned til 6 meters dybde. Da regnen samtidig begyndte at vælte ned og ens tøj var blevet godt gennemblødt gik tankerne mest på divanen derhjemme.

Mens vi langsomt sejlede op langs bredden kunne vi flere steder iagtage små skaller springe op af vandet, hvilke måske indikerede at der var rovfisk på fære. Vi forsøgte at affiske områderne med de springende fisk - men uden resultat.
Dog gav det lidt blod på tanden at man trods alt så nogen aktive fisk i det dårlige vejr. Efter at have kæmpet en hård kamp med blæsten lykkes det os at ro ca. 50 meter længere nord på i søen til en lidt større vig. Jan´s gamle klassiker af en Carbolino spinnestang(ja i hørte rigtig !)blev fundet frem og en mindre Refleks spinner blev sat i enden. Jan valgte trofast at satse på skallerne mens jeg forsøgte med Carbonlinoen. Efter kun et par kast med den lille spinner var der liv i den anden ende. En hårdt kæmpende gedde viste sig kort efter i overfladen. Fisken blev presset forholdsvis hårdt for at undgå linebrud da jeg ikke havde monteret noget forfang. Så efter lidt tovtrækkeri frem og tilbage kunne jeg lande dagens første gedde på hele 1,875 kg. Til stor ærgelse for Jan var jeg med fisken i land som godt som sikker på at blive klubmester. Vi tog lige nogle billeder af den lille svend inden den blev genudsat.

For lige at sætte klubmester titlen på plads fik jeg kort tid efter endnu en gedde på refleksen. Uden chance for at vinde klubmesterskabet var Jan en smule knaven over situationen. Men i ellevte time lykkes det at få en fortjent revanche. En mindre skalle fisket op af et væltet træ lokket en lang tynd gedde til hug. Fisken vejede 2,8 kg, men kunne i god foderstang sagens har vejet over 4. Fisken var ny klubrekord og havde tangeret den gamle med 300 g.

Timen efter tog vi ind - blæsten havde taget til. Jeg præsteret som en god afslutning på turen at smide mine nøgler i vandet - det kostede lige 30 min. i det kolde vand (:.

Så samlede slutstilling for klubmesterskabet i Rokkerne 2003 blev:

Jonas 18 point - klubmester 2003, Jan 16 point, Thomas 9 point, Boysen 3 point, Vinding 3 point og tilsidst Henrik med 2 point.

Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne