Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Hang-around Jens Binderup og tidligere klubmester Jan Fahlgren har atter være på geddesats på Esrum. Sommeren er forbi, vinteren nærmer sig – tøsedrengene er sorteret fra. Vi lagde ud med at fange skaller i Vestvolden og drog derefter nord på. Vi var på søen ved et-tiden – båden spækket med elektronik fra bl.a. flyindustrien.
De første stimer af skaller blev fundet på loddet og markeret på GPS’en. Vi satsede på skrænterne fra Fredensborg Havn og nordpå mod Kongebroen. Regnede med, at gedderne læste samme litteratur som os, der stod nemlig, at de skulle søge deres føde på skrænterne på denne årstid!!!
Lydige gedder – det var det! Allerede ved 2. eller 3. stime krogede ”hang-around’en” en gedde. Men lige så hurtigt mistede han den igen, fordi han ikke lyttede til Fabelagtige Fahlgren. Magen til slattent tilslag skal man sku´ lede længe efter og fisken spyttede da også da den kom til overfladen.
Så spottede vi nogle lappedykkere 40-50m fra bredden, der ustandselig dykkede. Der måtte selvfølgelig stå en stime aborrer nedenunder og drive småfiskene op.
Jens havde syndet mod det ægte og sande geddefiskeri og formastet sig til at medbringe en 7 fods letspinnestang påsat en spinner. Den tog jeg – og knækkede den i første kast! Så kan han lære det!!!!!!!!!
Hang-around: For at gøre ondt værre, tog Jan og krogede de næste to fisk, trods aftalen om, at vi skulle skiftes til huggene. Denne usympatiske væremåde blev heldigvis straffet ved, at det kun var gedder i 2 kilos klassen.
Jan: Nu kunne jeg jo spørge om alle detaljerne vedrørende modhug og krogning var indprentet og overlade næste hug til Jens. Grunden til, at jeg forbrød mig mod én fisk pr. mand reglen, var, at Jens sagde ”bundhug, det er bare et bundhug” – det viste sig bare at det ikke var bunden…. Skulle jeg så give stangen tilbage eller hvad, NIX.
Som dygtig instruktør kunne jeg læne mig tilbage ved næste stime og se Jens på korrekt vis kroge en gedde. Den var ganske vist lige stor nok til en nybegynder i faget – og blev faktisk dagens største – 5,5kg, men som sagt; den dygtige instruktør!!!

Dagens hit var helt klart at finde skalle-stimerne på skrænterne på mellem 10 og 15m vand, få dem plottet på GPS’en og så ro stimen igennem et par gange. Vi var 5 timer på søen, men reelt fangede vi 5 gedder plus satte en af på under de tre timer. Resten af tiden gik med at lave forfang, filtre knuder ud – og holde foredrag om modhug og krogning!

Vi fandt og markerede ca. 20 fiskestimer i tidsrummet mellem 13 & 16, men de forsvandt ret pludseligt og fra 16:30 var fiskeriet helt dødt.

Med flexede klinger.
Jens & Jan.Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne