Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Tur til Helnæs/Sydfyn, med Ølsted-Frederiksværk Sportsfiskerforening.

Fra d. 24/10-26/10 var der endelig en weekend hvor der skulle blive tid til at få fiskelysten styret.
Vi var 5 gutter der ankom til Fyns land, nærmere bestemt
Bøgebjerg klint i nærheden af Kerteminde på Nordfyn fredag morgen. Det var pi... hamrende koldt, (blir jo nødt til at moderere sprogbruget, når vi nu er på World Wide Web), men vi havde alle mod på at gi´ den en skalle med fluekæppen.
Her var lækre bundforhold, blæretang og mørke bælter tæt ind under land, samt dybe huller, hvor sølvtøjet kan gemme sig:)
Der var da også fisk på "spottet". Fik en enkelt undermåler (havørred under 40 cm), der tog en grå Frede
flue.
Vandtemp. var 8 c og luften 3-4 c samt en frisk vestenvind.

Senere forsøgte vi os på Flyvesandet på den fynske nordkyst, hvor det vrimlede med undermålere.
Denne gang var "Kobberbassen" den store dræber, hvor den var skyld i at små 20 stykker gav flex på klingen til de 5 på tur. Det skal lige nævnes at Disk nappede 4 stk indenfor 10 min.

Fredag aften stod den på æde-og drukgilde med de gamle fiskedrenge i klubben.
De kunne fortælle røverhistorier, hvoraf flere var gengangere fra sidste år.. men jeg ville jo ikke tage glæden fra de halvsenile gutter`:)
For det ik´ skal være løgn var fiskedagen ikke overstået for de gamle - De havde de store kølpirke fremme da vi gik til ro. Der var en larm som en fabrikshal, da der blev snorket om kap og revet seriøse torsk i land i sovesalen. Var forberedt på scenariet, så jeg proppede ørene med vat og forsøgte at abstrahere fra den øredøvende larm!!

Næste morgen kl 9 var destinationen igen Fyns nordkyst, nærmere bestemt Enebærodde, som er et ca. 8 km langt stræk, der må betegnes som et af Fyns "Hot Spots".
Varierede bundforhold med tangbælter og store sammenhængende mørke pletter.
Vinden var igen i vest og tempeaturen 5-6 c. vandtemp. uændret.
Her blev der taget en del undermålere på "Kobberbassen" og "Juletræet".
Senere på dagen drog vi igen til Bøgebjerg klint, hvor der virkelig var gang i den. Mange undermålere og 4 fisk over målet blev det til. Jannick stod for dagens største på 51 cm taget på en ja guess who? Kobberbassen. Jeg selv nappede et par undermålere.

Søndag var der østenvind, så derfor prøvede vi lokalområdet af, hvor Helnæs blev valget. Endnu en gang blev der fanget en del undermålere på dræberfluen, men
ingen med størrelse. Samlet blev week-endens bedrifter opgjort til 48 fisk til 5 mand, heraf 4 over målet.

Det må siges at Fyn varmt kan anbefales til havørredhungrende lystfiskere, da der findes et overflødighedshorn af lækre spots over hele øen, samt at der er en stor og sund bestand af kystens sølvblanke jægere.

Stram line fra Rokker Kav..Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne