Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Flemming Foged og jeg havde længe talt om en tur til svenskekysten efter havørred og efter et par aflyste ture lykkedes det endelig. Faktisk var dagens vejrudsigt temmelig dårlig, men nu hvor vi havde aflyst de andre ture netop pga. vejret – havde vi aftalt, at vi fandeme skulle derover, lige gyldig hvad.
Frisk kuling på 15 m/s fra sydvest, overskyet med sne og regn, temperatur lige over frysepunktet – så bliver det vist ikke dårligere.

Vi lagde ud kl. 8 lige nord for Simrishamm ved pladsen ”Vårhallarna” – men måtte hurtigt opgive fiskeriet på denne plads, da bølgerne var alt for store. Vindretningen var ellers fin nok, men bølgestørrelsen var som på Sjællands nordkyst med 10m/s i snotten – det var komplet umuligt at nærme sig vandet.
Herefter kørte vi nordpå til ”Vik fiskeleje & Prästens badekar” hvor vi blev mødt af nogle mere fiskevenlig bølgeforhold. Vi lagde ud ved ”Prästens Badekar” som er nogle kæmpemæssige flade klipper. Der er ingen strand som vi kender det, man står næsten tørskoet på klippen og hvis man tager ét skridt ud over kanten er der 3 mtr. dybt – det er som om man står på kanten af en svømmehal og fisker i bassinet. Heldet følger de tossede og jeg fangede netop her turens eneste havørred, en fisk på ca.45 cm som ifgl. svensk lovgivning er en undermåler (de skal mindst måle 50cm). Vi affiskede, uden held, hele stykket op til Vik fiskeleje og besluttede så at kører lidt længere nordpå.

”Vite mölla” nord for Kivik blev næste stop, men her så det ikke godt ud – sand sand og atter sand, okay måske også lidt tang, men ikke noget vi gad stå ud af bilen over….. ny plads. Jeg havde taget januar nummeret af fiskeavisen med, heri var der beskrevet en del kystpladser og vi valgte at prøve syd for Kivik i stedet for.

Parkering ved et fredet å-udløb betød at vi skulle spadsere 300 mtr sydpå. Her mødte vi en dansk lystfisker, som fortalte at der ikke var sket særlig meget – han havde haft kontakt med nogle små fisk ellers intet at berette. Her var det en strand og ikke klipper som de andre steder,,,,,, fyldt med sten på størrelse med fodbolde, som i dagens anledning var dækket af et lag is. At vade her var noget besværligt og en vadestok er et must, hvis man ikke ønsker af snuble. Selve området var blæretang, sandrevle & blæretang igen – pga. den lave vandstand var fiskeriet mest koncentreret over sandrevlen, ikke just optimalt, så vi skred hurtigt igen.

Klokken var efterhånden blevet 14, så vi valgte faktisk at smutte tilbage til ”Prästens badekar”. Dette gav desværre ikke yderligere, så status blev én sløj fisk, men alt i alt en succes fuld tur hvor vi fik stiftet bekendtskab med nogle at det svenske kystpladser.


More flex to come
JanTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne