Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Det var en kold nordenvind, der ramte mig da jeg igår formiddags troppede op på Kronborgkajen. Firmaet (Ballerups Fiskemagasin) havde lejet to turbåde fra Helsingør - Susan og Havlit til en eftermiddagstur på Sundet for kundeklubben.

Som sagt var vinden kold og det blev bestemt ikke bedre af den pev afsted med over 10 m/s.

Nå ud kom vi - Jimmi og jeg tog med Havlit sammen med 15 andre. Skipper gjorde os allerede i havnen opmærksom på at det ville være umuligt at sejle nord for Helsingør pga 15 meter høje dønninger. På formiddagsturen havde bulefiskeriet tilsyneladende ikke givet nogle fisk så skipper foreslog at man benyttede lette pirke til drivfiskeri.

Det passede mig fint - så kunne jeg bruge min lette 20 ibs stang og evt kastefiske en smule. Det skal lige siges det var min første havtur i mange måneder så grejet var ikke just toptunet så det tog lidt tid at få styr på det hele. Jeg savnede ihvertfald min Abu springringstool !!(et godt stykke værktøj på sundet).

Allerede på vejen ud til dagens første spot måtte de første kapitulere (og spytte lidt i kummen - det skulle blive en lang tur for dem)

I første træk nappede min "makker" turens første torsk - en fin stegetorsk på lidt over 2 kilo havde bidt klokkerent på hans sølvblanke pirk. Jeg kvitterede kort efter med at fejlkroge 2 sild på nogle store "torske" fluer - det skulle vise sig at blive det eneste jeg kunne få på land denne dag. Heldigvis var der andre der var lidt mere heldige. To af butikkens gode kunder var så heldige at få en sølvblank havørred til at bide på en mindre pirk. Fisken vejede 3,4 kg så det var en meget stolt fanger der senere på dagen kunne modtage førstepræmien (for bådens største fisk) 1 stk ambassadeur 10000

Ja resten af dagen var der desværre ikke så meget aktivitet. Der blev fangede et par småtorsk mere (iøvrigt alle bidere), men der var mange, der måtte gå tomhændet hjem. Det skal dog også siges at forholdene var vanskelige. Fiskene stod generelt højt i vandet og var samtidig ikke koncentreret nogle steder så skipper havde svært ved at finde nogle gode spots.

Til gengæld kunne man nyde det flotte vintervejr, hvis ellers man havde godt med tøj med. Jeg tjekkede lige chillfaktoren da jeg kom hjem - pga den kraftige vind svarede det til -25 til -30 grader så der var en del der frøs. Jeg så bl.a. på en anden båd en person, som havde valgt at iføre sig læderbukser i det kolde vejr - jeg går stærkt udfra han havde nogle blå "løg" da han er kommet hjem. Så godt med tøj - det gør turen meget sjovere.

Så alt i alt en god hyggetur - desværre ikke med de store fangster. På den anden båd Susan havde de haft lidt mere held i sprøjten og fået en del flere torsk op til små 5 kg.

Nu håber jeg snart vi får lidt varmere vejr så man igen kan komme ud på søerne
Knæk og brækTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne