Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

For at være på forskud med den nye karpesæson havde Thomas og jeg besluttet, at vi ville rulle nogle boilies. Det er efterhånden en del år siden jeg sidst har rullet mine egne boilies, de sidste par år har jeg været lidt doven og brugt nogen færdigboilies (som dog har fungeret fint), så de gamle rulleborde og diverse flavours skulle findes frem fra loftet.

Tirsdag eftermiddag gik vi i krig i Thomas´ køkken. Under fabrikationen fandt vi ud af det mix, som Thomas havde købt i "Hundehuset" var 2 år for gammelt (og det forklarede måske hvorfor der lå en masse døde larver i mixet).

Selve rulningen forløb smertefrit og snart flød der en dejlig fiskearoma rundt i Thomases lejlighed/opgang.

Så efter et par hårde arbejdsdage var der endelig tid til at komme af sted og prøve "superagnen". Da jeg ankom til søen var der stor aktivitet på overfladen af mindre skaller og der var flere større fisk, der viste sig længere ud i søen. Jeg brugte herefter en lille time på at gå langs bredden for at lede efter eventuelle karpe. Jeg så desværre ingen men ”fandt” en passende plads hvor var nogle gode spots at fiske til.

Så det var med stor tiltro til fiskeriet og mine nylavede boilies jeg gik i gang med rigge til. 3 tackler blev placeret og så var det ellers at læne sig tilbage i Chuben og nyde årets første karpetur.

Efter knap en times fiskeri får jeg et dropback på mit tackle på nærdistancen – baitrunneren tikker et par gange, hvorefter der bliver helt stille. Med bange anelser for at det er en af søens mange brasener, der har været på besøg giver jeg et lidt slattent modhug. I samme sekund når jeg lige at ane ud af øjenkrogen at der er fyldt med bobler over min foderplads så i baghovedets tanker er der en lille tro på en karpe.

Da fisken bliver kroget får jeg mildest talt et kæmpe chok da der bliver kastet en kaskade af vand fri og fisken ”kaster” sig ud af vandet og tager et 20 m udløb til følge. Jeg var blevet lidt overrasket over situationen og fiskens store kraft, men får hurtig ”styr” på situationen og presset fisken væk fra de værste snags. Jeg når lige at se et lille glimt af fisken som tydeligvis er en spejlkarpe.

Fighten fortsætter et par minutter meget intens, men efter en del tovtrækkerier lykkes det mig endelig at få nettet om den flotte fisk. Det brød den sig bestemt ikke om og forsøgte forgæves at kæmpe sig fri.

Jeg fandt hurtig Samsonen frem og dommen faldt promte – 13.1 kg. Fisken måtte lige kort agere fotomodel for kameraet hvorefter den forsigtigt blev sat tilbage i det mørke vand.
Resten af turen forløb uden yderligere aktivitet, men det gjorde ikke store – jeg var fint tilfreds med min start på karpesæsonen 2005

JonasTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne