Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Tirsdag d. 6 september var d´herrer Johnny og undertegnede en tur på Sundet.
Ganske grønne i disciplinen, men suppleret med Jan og Ballerup Fiskemagasins gode råd, GPS og ekkolod var vi kampklar til opgaven.

Johnny havde investeret i lamineret kort over området, wobblere, dipsyer og paravaner, der for de uindviede er tunge metalliske genstande, der påsættes linen således, at agnen fisker nede i vandlagene.
Fiskedybden var dog noget på "gefühl", men vi satsede hårdt på devicen "learning by doing".

Efter gevaldige startproblemer med de sagnomspundne DSB forsinkelser og Vedbæk havns manglende totaktsolie beholdning, som de største barrierer, lykkedes det os at få gang i den lille SU jolle. Ganske uimponeret snoede vi os ud af Vedbæk havn omgivet af extravagante, og i vores øjne stærkt overvurderede yachter, der mest af alt må betegnes som store klodsede potensforlængere. Dog så vi en potentiel Rokke-Skude. En ombygget kutter med god plads og soldæk, den var nice! Perfekt til en Rokketur på Sundet.

Vi satte kursen mod Lovns Flak 1 km fra Vedbæk og tøffede stille og roligt frem og tilbage langs kysten. Vi forsøgte med wobblere, blink og sågar små pirke med ophængere. Hastigheden var konstant ml 3,5 og 5 km/t og vi fiskede hovedsagligt på 8-13 m vand.

Efter at vi var blevet bagt af solens eftermiddagsstråler i ca. 5 timer, måtte vi gøre dagens fangst op.

Johnny fik to hornfisk, der var godt fede og en enkelt torsk på lidt over et kilo.

Jeg kom hjem med 2 torsk på ca. samme størrelse.

Alle fisk blev taget på blink i 20-25 grams klassen.

Alt i alt må det konstateres, at det var en god træningstur, idet det ikke er "bare lige" at tage en tur på Øresund. Der er uhyggeligt mange faktorer, der spiller ind på resultatet af dagens strabadser, som med alt andet fiskeri i øvrigt.

Knæk og Bræk
Rokker Vinding:)

Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne