Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Et forslag fra Jan om at tage ud og fange skaller blev efter lidt debat lagt om til en aftentur efter sølvtøj på Nordkysten.

Vi var fremme omkring kl. 21 og da Hornbæk Plantage var optaget kørte vi videre ind mod Helsingør. Nogle kilometer inde af kystvejen fandt vi et sted hvor det var muligt at komme til vandet og snart var vi klar. Allerede på bolværket kunne vi se en lille fisk ringe tæt på land, og da Jan første gang sendte sølvpilen afsted måtte en lille havørred med op til lidt frisk luft.

Efter ca. en halv time registrerer jeg et massivt bundhug på min 27g fladbuk i sølv/blå, troede jeg, for da jeg kigger ud over vandet hænger der en 1,5 kg havørred i luften ca. en halv meter over vandet. Den huggede desværre så hårdt at linen måtte give fortabt og jeg kunne efterfølgende rulle 25 m løs line ind og starte forfra, æv.

På med blinklås og i gang igen, der var stille i en periode, men pludselig var der hug igen og denne gang var det en lille hornfisk der blev rystet af ved stangspidsen. Derefter havde både Jan og jeg en del hug og puffen til blinkene, højst sandsynligt flere hornfisk, da Jan også havde et par stykker med ind.
Ved mørkets frembrud begyndte småtorskene at overfalde vores blink, og i håbet om at få en større af dem eller endnu bedre, det vi var kommet efter, fiskede vi stædigt videre.

Endelig kom hugget der i første omgang blev genkendt som en havørred, da fisken dog ikke viste sig i overfladen blev jeg lidt i tvivl, men da jeg fik den ind på kort line kunne jeg skimte den sølvblanke side i skumringen. En lille fin ørred på 43 cm. og 800 g. måtte lade livet for at ende sine dage på weberen.

Omkring kl. 23.30 måtte der tændes for pandelampen for at komme sikkert ind, en fin aften på kysten havde nået sin ende og både Jan og jeg havde fået torsk, hornfisk og havørred, alle selvfølgelig på lysebrun sølvpil.

K&B
JohnnyTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne