Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

I mange år har jeg som en lille side beskæftigelse til alt det andet fiskeri jeg dyrker forsøgt mig efter brasen i størrelse stor - desværre uden held.

I slutningen af april var jeg endnu engang taget på rekogniseringstur, iført polbriller og en let flådstang. Jeg nåede på et par timer at spotte en enkelt stime brasen i den rigtige størrelse. Men så ofte før lykkes det mig ikke at få fiskene til at hugge.

Et par dage efter var jeg tilbage i det samme område som jeg havde spottet fiskene. Jeg valgte at lægge en mindre koncentreret fodring. De første timer skete der ikke det store. Jeg var efterhånden nået til det punkt i fiskeriet , hvor jeg sad og småbandende lidt over situationen og overvejede at smutte hjemad.

Men jeg kom hurtigt på andre tanker da der sekunder efter dukkede nogle fine små bobler op på vandoverfladen lige over min fodring. Jeg blev hurtig kampklar og opmærksom igen.

Tacklet blev placeret lige i nærheden af boblerne - men en smule frustreret måtte jeg konstatere at fiskene ikke gad at bide på majsene. I et sidste forsøg på at lokke fiskene til at hugge placerede jeg splithaglene helt oppe ved stoppet, for at få agnen til at dale langsomt ned igennem vandsøjlen. Krogen fik 4 overboostet majskorn på. Flådtacklet bliver sendt afsted og sekunder efter at flådet ramte vandoverfladen, flyttes flådet i et skråt lodret træk (dette plejer altid at betyde storfisk). Med et adrenalin niveau på 100 knalder jeg tench floaten afsted i et modhug. Den lille medekrog har sat sig i en stor brasen, som svarer igen i en stor hvirvel og et kraftigt udløb.

Med meget fintfølene bremse lykkes det mig efter små 10 min. af lande min første store specimenbrasen. I nettet ligger en flot gyldenbrun, kompakt og rigtig rigtig tyk fisk. Jeg får forsigtigt fisken i båden og målt og vejede det flotte eksemplar. 68 cm og 6,85 kg - fantastisk. Fisken fik lige et kort ophold i sacken så jeg lige kunne falde til ro og få taget nogen anstændige billeder af den flotte fisk. Fisken opførte sig heldigvis eksemplarisk og blev hurtig genudsat efter at været fotomodel.

Så en fin start på medesæsonen 2008. Nu skal der en god suder på land.

JonasTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne