Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Aaaaah. Endelig; for første gang i mange år skulle jeg på fjorden i jollen og fiske.

For dem der ikke ved det, er jeg flyttet tilbage til mit gamle hood, Præstø. Jeg har ikke boet her fast siden jeg flyttede hjemmefra for 20 år siden, og der forestod et større arbejde med at genetablere mig som alfa-han her i området, og nu hvor min position på land er ved at være der hvor den skal være, er der overskud til at gøre min dominans gældende på fjorden. Min fjord!

Forventningens glæde var stor, vejret var dårligt, og fiskene fraværende. Det blev kort fortalt en meget stille dag, med en enkelt ørred i agnfisk størrelse, og hvis der er gedder i fjorden, så var det ikke i dag, de havde lyst til at hilse på.

Jævnfør Forbundets nylige indlæg på deres hjemmeside, om massivt garnfiskeri i bl.a. Stege Nor og Fanefjord, hvor fritidsfiskere tolder hårdt på bestanden af brakvandsgedder. Det var ligeledes det samme nedslående syn, der mødte mig da jeg nåede til midtfjorden. Den var spækket med garn! Ingen fisk har mulighed for at slippe igennem det virvar af netmasker, der selvfølgelig er så viseligt placeret, at de fuldstændig blokerer for ørredernes træk op til de 4 bække på fjordens vestside. Så op i røven med fredningszoner, når det ingen sag er, at lukke fuldstændig af for fiskene alligevel!

Og ikke nok med det: Mig bekendt er der ingen erhvervsfiskere på fjorden længere - det er fritidsfiskere, der sætter de garn, altså folk der officielt ingen økonomisk gevinst har af de fisk de fanger.

Jeg ved ikke om Forbundet arbejder på det, men der burde lovgives på det område. At forbyde garnfiskeri, hele året, i mindre lukkede farvande som Præstø Fjord, Stege Nor (hvor i hvert fald sidstnævnte huser en unik bestand af brakvandsgedder), Karrebæksminde Fjord, Mariager Fjord, Randers Fjord, Nissum Fjord, Ho Bugt, Ringkøbing Fjord o.s.v., således at der kun blev fisket med ruser og bundgarn i de områder.

Danmark er broderet med fuglereservater, hvorfor er der ikke noget tilsvarende for fisk? Et fiskereservat. Et garnfrit reservat. Hvor det selvfølgelig er tilladt at fiske med stang....; det forstås :-).

Med ærgerlige hilsner
PeterTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne