Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Hello Gents´,

Efter en alt for lang og kold vinter oprandt endelig weekenden for årets første klubtur i Rokke-regi. Endnu engang skulle årets havørredtur afholdes på Møn med udgangspunkt i Peters forældre dejlige sommerhus.

Jan havde gaflet nogle fridage på jobbet og indlogerede sig i sommerhuset allerede onsdag aften, mens Boysen ville støde til torsdag aften eller fredag morgen og jeg fredag formiddag.
Allerede torsdag morgen indløb de første meldinger fra Jan, da han på en af sine favoritpladser dernede havde landet 3 fine fisk på 1,3 - 2,5 og 3 kg. Ikke noget der var videre fordrende for en lang dag på jobbet for os andre, men vi kan jo ikke alle være direktører ;o) Det blev ikke til så meget mere for Jan om torsdagen, udover et par Dr. Öetker pizzaer i sommerhuset om aftenen.

Fredag morgen var Boysen med på samme plads og trods nogle kontakter blev det kun til en enkelt fisk omkring kiloet til Boysen. Ved middagstid landede jeg på Møn og valgte i første omgang et andet sted end lige hvor Jan og Boysen tumlede rundt, vel nede på stranden oplevede jeg som det første landingen af en 5-6 kg havørred, der trods en lidt slidt halefinne var i super kondition og lynende blank, pæneste nedgænger jeg nogensinde har set. Ydermere gik der på pladsen en tysker, der ligeså havde en 5 kg. blankfisk liggende på stranden fanget en times tid tidligere, det var næsten for godt til at være sandt. Jeg gik straks i gang med at slynge mine Bornholmerpile mod horisonten, men det eneste jeg oplevede denne eftermiddag var en tvær målsfisk der afviste mit blink ved stangspidsen samt 2 hornfisk, den ene syede nærmest sig selv ind i krog og line, så jeg ikke kunne undgå berøring med udyret , æv æv! Løbende kontakt med Jan og Boysen var ikke videre opløftende, de havde fine forhold på deres plads nogle få km fra mig, men heller ingen fisk til dem.

Hen på eftermiddagen slog jeg følge med Jan og Boysen og vi fandt et sted på den sydøstlige del af øen, der var fiskbar trods en del vind. Som en lille kuriositet havde Boysen i denne weekend for-premiere på et spritnyt trick til de snedige havørreder; Release-tacklet udviklet af hans gode ven, Jens Bursell! Med en vis skepsis fra os andre nørklede han løs i ethvert ledig øjeblik med sine linestumper, plastik- og gummiperler og karperinge, meget mere om tacklet i næste udgave af Fisk & Fri. Allerede fredag eftermiddag viste tacklet dog sin brugbarhed da han på den vindomsuste plads først krogede sin nye PR på 1,8 kg. til afløsning af en over 7 år gammel sagnomspunden fisk på 1,75 kg. fra Tryggevælde Å, og næsten i kastet efter fik endnu en fin fisk på 1,675 kg. Lang næse til Jan og undertegnede der allernådigst fik lov at agere "caddie på revet" med netning af fiskene ;o)!

Vel hjemme i sommerhuset blev vi modtaget af prospect Lundqvist og Peter indfandt sig også ikke ret længe efter, begge mere end klar til konkurrencestart lørdag morgen. Boysen donerede storsindet sine fisk, der sammen med Jans 1,3´er fra om torsdagen, nye kartofler, gulerødder, bønner og hollandaice-sauce og en kølig pils blev indtaget med største velbehag. Lige inden sengetid indfandt også Vinding sig, sprængfyldt med energi og klar til kamp tidlig lørdag morgen.

Fortsættelse følger…Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne