Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Søndag den 5. september kl. 10.30 stod Peter og Peter, sammen med sønnerne Marcus og Birk, ud af Vedbæk Havn i den ene af SU-jollerne. Vejret spillede, børsteormene vred sig i bøtterne, forventningens glæde var svær at skjule – nu skulle Peter og Peter nok lige vise børnene hvordan man flår fisk op af Øresund.

Kursen blev sat mod det første waypoint, tacklerne rigget til og monteret med børsteorm, og der gik cirka to minutter så stemplede to torsk og en enkelt skrubbe ind over essingen. Det skulle snart vise sig, at stilen var lagt allerede i det første træk.

Slag i slag gik det, og hug på hug holdt fædrene rigelig beskæftiget med afkrogning og montage af nye børsteorm, poderne stønnede og kæmpede med fiskestænger, hjul og liner, mens Peter og Peter behændigt, smidigt og rutineret undveg vildfarne fisk og flyvende kroge.

Marcus satte personlig- og bådrekord med en skrubbe på omkring 800 gram mens far Peter brillierede med en jigfanget torsk på knapt to kilo - så far og søn fra Præstø var sat til vægs, men som de gode værter vi er, vidste vi jo at det er gæsterne der skal ha’ først og størst. Www.guided-pr.dk slår til igen.

Marcus var i øvrigt den der havde klart flest hug hvilket måske skyldtes, at så snart stangen afveg 1 grad fra helt ret var han overbevist om, at der var et monster på i den anden ende, hvorpå stangen blevet flået hæmningsløst ud af holderen. Men rutinen indfandt sig, og sidst på dagen sad han nonchalant tilbagelænet med et stykke chokolade i munden, betragtede den bøjede stang og rev den ud af holderen i det HELT rigtige øjeblik. Sådan!

Birk fik, som tiden gik, gummiarm, så Peter måtte overtage stangen og hive skrubber og torsk op af dybet, mens sønnike sad og trykkede næsen flad mod ekkolodsskærmen, hvor han konstaterede at der var fisk over det hele – og det passede.

Eftermiddagen gik og vinden begyndte at give lidt søgang, så vi vendte stævnen mod havnen og steg op på broen ca.16.30, hvor Birk i lyntempo blev guidet over til wc’et så han kunne få lænset af.

I køleboksen lå ca. 20 skrubber og et par isinger, samt en håndfuld torsk – og vi havde returneret omkring det samme tilbage i vandet.

Vel hjemme stod den på den mindre morsomme del af turen, hvor fiskene blev renset og kylet i fryseren. Jeg må med tiden ha’ fortrængt hvor svært det er at flå skindet af en fladfisk, så jeg opgav på halvvejen og smed resten i fryseren i hel størrelse. Hvis der er en der ved hvor og hvornår kurset: ”Fra taber til fiskehandler på 1 time” bliver afholdt, hører jeg gerne fra vedkommende. Jeg skal med.

Tak for en hyggelig og forrygende dag, med solskin og hvinende unger. Og chokolade.

Vi ses
Peter Maxximus, Klubmester.Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne