Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Så ramte vi endelig foråret efter en overordentlig lang og kold vinter og fiskemæssig tørke for hovedparten af Rokkerne.

Traditionen tro indfandt Rokkerne sig løbende, som ugen skred frem i den midlertidige”Rokkerborg” på Møn.

Inden konkurrencen overhovedet blev skudt i gang lørdag var optimismen svær at få øje på, idet fiskeriet havde været fuldstændig dødt siden onsdag – eneste udsving på spændingskurven var Mikkel, der havde haft to kontakter, uden at disse blev til mere – vel at mærke havde Præsidenten været i gang siden onsdag, Mikkel ankom torsdag og Jan nåede fiskeriet om fredagen. Peter og jeg selv ankom fredag aften, mens Johnny havde været forbi hytten fra torsdag og desværre blev nødt til at forlade hytten igen fredag med uforrettet sag.

Fredag aften var der dækket op til en god omgang belgierbajer, rom og røverhistorier, som vi kender dem. Aftenens store oplevelse var Jan, der blev godt bedugget, og han slog sig løs på fluestikket med en meget potent monster flue, som var mere sjælden end køn, som meget passende blev døbt ”Fald af grenen”. Hvad kan man også forvente sig fra en halvstiv inkarneret spinnefisker godt ud på de små timer? På rygtebørsen forlyder det, at samme gode mand var tæt på at lægge sig til at sove oven i en busk, men heldigvis kom en venlig sjæl vores ven til undsætning, der umiddelbart herefter gik til køjs.

Holdet der lørdag formiddag skulle dyste under de Møn´ske himmelstrøg så således ud : Jan, Jonas, Mads, Mikkel, Peter, Præsidenten, Mikkel og undertegnede.

Forholdene var svære – lad det være sagt med det samme. Der hvor kæden hoppede af var vandtemperaturen, der øen rundt alle dage lå fra 3-5 grader, hvilket ikke ligefrem er forhold, der lugter af bonanzafiskeri. Vinden var fra skiftende retninger, og solen viste sig fra sin gavmilde side både lørdag og søndag. Der blev kørt en hel del kilometer øen rundt, så alle muligheder blev prøvet af, men fisk var der ingen af.

Som den kvikke læser nok har spottet for længst, er vægten ikke så meget på fight, flex og fedtfinner, som den burde være i denne fangstrapport fra den hæderkronede fiskeklub, der netop har haft 15 års jubilæumsfest!

Fiskeriet var ganske enkelt skandaløst dårligt – og uden sammenligning det mest miserable i al den stund Møn har været rammen for havørredweekenden.

Alligevel er der jo altid én der lyser op i mørket, én der viser vejen for de andre og én som er udstyret med så meget visdom og finger-spitz-gefühl, at han ikke kan undgå at fange fisk under de mest umulige forhold! Alle andre kan kun se måbende til, mens de enten er gået til frokostpause eller tager en morfar for at håndtere de værste tømmermænd! ;-)

Lørdag aften før spisetid blev slaget om Møn afgjort med en sølvblank snurrebasse for enden af linen. En halvfesen, men meget kærkommen havørred på 43,5 cm og 620 gram. En fisk der blev speed-fightet og dasket på åbent vand ca. 50 meter fra land! Ja kønt var det ikke, men hvor der er én er der ofte flere, så Peter og jeg havde nu endelig fået blod på tanden. Det blev dog kun til den ene!

Mads, der havde debut på Møn turen sneg sig direkte ind i topstriden med en smolt på 35 cm, som han fangede tidligere på lørdagen.

Tidligt lørdag aften var Johnny igen blandt os - nu med chauffør, og han sørgede for at sikre sig 2 point, inden han og den øvrige bestyrelse (Præsidenten) gik i gang med at forberede det store festmåltid, som på alle måder levede op til standarden for de gastronomiske udskejelser på Mønturene.
3 kilo højrebs-konge-steaks med lækkert tilbehør:-)

Søndag morgen var Foged og søn klar til at tage del i kampen, men heller ikke de kunne rokke ved tingenes tilstand.

Søndag i øvrigt blev en ordentlig dukkert, der ikke behøver flere kommentarer – Ren nulbon!

Tak for en go tur til hele banden – trods de manglende fangster og tak til slagter Stig og Co i Stege for nogle fantastiske flæskestegssandwich.

Så det endelige resultat ser således ud (ja vi er jo nødt til at få de kolde facts på bordet, selvom det dårligt tåler dagens lys!!)

Vinding – 9 point (største fisk og flest – Havørred 43,5 cm )
Mads – 7 point (Næststørste fisk og flest – Smolt 35 cm )
Flemming - 2 point for deltagelse
Jan - 2 point for deltagelse
Johnny - 2 point for deltagelse
Jonas - 2 point for deltagelse
Mikkel - 2 point for deltagelse
Peter - 2 point for deltagelse
Præsidenten - 2 point for deltagelse

Keep it stiff
Rokker VindingTilbage
  Fiskeklubben Rokkerne