Fiskeklubben Rokkerne
 

 22-11-2006 : skrevet af Jan Fahlgren

Min nye ”kæle gedde”.

Historien begynder lørdag morgen i mosen ved mit hyttefad. (skulle på Furesø – det blev til 9 gedder). Bedst som jeg er ved at fylde vand i agnspanden, bemærker jeg at et eller andet bliver suget med op. Jeg retter pandelygtens lyskegle ned i spanden og får øjenkontakt med den sødeste lille gedde på 10cm. Den var simpelthen for sød og jeg er derfor blevet akvarium ejer!

I mandags præsenterede jeg den så for 10 nye venner (læs. 10 neonfisk) idet den ikke skulle gå hen og blive ensom. Det gik alt sammen meget godt de første 5-6minutter……… så var der nemlig kun 9 venner tilbage. Lidt naivt, troede jeg at min geddes legekammerat var blevet taget af cirkulations pumpen, så jeg satte mig på en stol foran akvariet og kiggede nøje efter at der ikke gik flere tabt i pumpen – men det var ikke pumpens skyld……!!

Jeg konstaterede hurtigt at min gedde ikke var særlig selskabelig, idet den efter 30minutter kun havde 7 legekammerater tilbage. Nå, tænkte jeg, NU er den blevet færdig med at lege, sådan en lille fisk kan umuligt rumme mere end 3 venner. Jeg gik derfor ned i stuen for at se fjernsyn. Da Stine kom hjem fra arbejde kl.22 ville jeg vise hende min nyerhvervelse – men nu var der kun 5 venner tilbage…. Jeg slukkede derfor lyset i akvariet, nu skulle den altså sove – det var i øvrigt også ved at blive dyrt i venner, de kostede nemlig 10kr stykket.

Tirsdag morgen…… ingen venner tilbage, og gedden er derfor kommet på slankekur - fedme er jo en folkesygdom. Jeg vil i fremtiden ikke slippe 10 venner løs i akvariet på en gang. Håndfodring er vejen frem, hvis ikke det lille kræ skal dø af forstoppelse.

Fortsættelse følger!

/Jan.10cm gedde
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne