Fiskeklubben Rokkerne
 

 20-01-2008 : skrevet af Michael Boysen

Rokkerne vs. Bajertørst 2 afd.

Schwalm og jeg holdt lørdag mini-konkurrence mod Bajertørst ved Næstved havn.
Bajertørst stillede i noget nær stærkeste opstilling med prominente navne som klubmesteren aka Stampe og formanden aka Snaden på holdkortet.

Drengene fra Bajertørst virkede yderst sejrssikre, så det var med bange anelser at vi påbegyndte fiskeriet præcis kl. 10.

Jeg havde et par dage i forvejen fyldt agntønden med rigelige mængder småskaller, og havde derfor generøst tilbudt fri agn til Bajertørst - en gestus som da også blev mødt med anerkendende klapsalver og hurraråbene gjaldede snart over hele havnen!

Lynhurtigt krogede både Schwalm og jeg de første aborrer, og et bredt heldags-smil indfandt sig snart i Rokkernes lejr.

I det skjulte kastede vi i ny og næ et blik over mod Bajertørst, hvor der var anderledes stive miner. De kunne slet ikke få det til at spille, og Stampe gik snart over til den klassiske "nazi-spinner", som han gennem tiderne har høstet utallige triumfer med.
Der gik dog heller ikke længe før stangen flexede helt i bund, og Stampe måtte stemme støvlerne mod bolværket for ikke at blive revet i havnen.
Linens sang i vinden mindede mest af alt om hysterisk barnegråd, og snart indstillede alle på havnen fiskeriet for at følge den nervepirrende fight. Bremsen som ellers var helt spændt, kunne slet modstå fiskens uimodståelige udløb, og som en anden græsk skovbrand steg en tyk sort røg op fra hjulet.
Hvor lang tid der gik ved jeg ikke, for i sådanne situationer går tiden i stå, og vi stod bare stirrende og fuldstændig paralyserede og nød kampen, men langt om længe kunne Snaden føre det alt for lille net ind under fisken.
I et nu brød hele havnen ud i spontan jubel, og Stampe sank fuldstændig udmattet sammen ved siden af trofæfisken - jeg mangler ord!
Efter vejning og fotografering blev den nye Bajertørst-klubrekord på behørig vis fejret med rekordcognac til alle på havnen!
Fisken var en rimte på hele 33 cm og 640 gr!!!

Efter en pause hvor vi sundede os, genoptog vi fiskeriet, som stadig kørte rigtig fint for os.

Dagen endte med mindst 50 aborrer til Rokkerne med den største på 800 gr. til mig - Schwalms største vejede 630 gr.
Bajertørst fik det aldrig rigtig til at fungere, og det blev kun til en god håndfuld aborrer, men det gode humør led ingen overlast.

Tak til Bajertørst for endnu en super dag.

http://www.fkbt.dkHenrik Schwalm - 630 gr. aborre
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne