Fiskeklubben Rokkerne
 

 15-05-2010 : skrevet af Michael Boysen

Super ørred på release-takel

Direkte affødt af gode resultater med release-taklet, har jeg været en del på kysten på det seneste - både alene og et par gange med Schwalm.

Torsdag aften var Schwalm og jeg på en ny plads. Vejret var temmelig gustent med støvregn og vinden lige i masken. Vi lagde ud omkring kl. 19, og slap derfor for de rå mængder af hornfisk.

Vi fiskede løs på strækket, men mærkede ikke det mindste. I takt med lysets forsvinden og godt nedkølede fingre, svandt vores tro på havørreder stille og roligt.

Vi havde netop snakket om at vende snuderne tilbage mod bilen, da jeg pludselig havde en følger, som vendte lige under stangspidsen. Med fornyet optimisme blev vores Søm atter fyret afsted, og efter få minutter var der flex.
Efter en fin fight endte en smækfed pr. ørred i nettet, og jeg var smil fra øre til øre - super fisk!

Fisken var kroget i ganen, og netop i disse situationer er release-taklet suverænt.
Det almindelige setup med store enkeltkroge har ved denne slags krogninger ekstremt svært ved at bevare krogholdet, mens det med release-taklet "går som en leg".
Pointen er bl.a. en noget anderledes fightteknik, hvor fisken fightes med englehånd, så krogens tynde wire ikke skærer sig gennem kødet i ganen på fisken.

Hug og hygge
BoysenMichael Boysen - havørred 2.775 kg - 60 cm
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne