Fiskeklubben Rokkerne
 

 22-11-2011 : skrevet af Mikkel Christiansen

Zihuatanejo Mexico update 4

I dag mandag den 21/11 tog vi off shore efter sejlfisk og det gik fint vi fik 3 sejlfisk på vores geddestænger med Shimano Stella 8000. Jeg havde endnu et run fra en sejlfisk, den knaldede på hamrene hårdt og havde på sekunder hevet ca. 200 meter af hjulet. Herefter stoppede den op et kort øjeblik og jeg kunne lige mærke at hjulet var blevet varmt samt at det begyndte at lugte. Jeg håbede ikke den ville lavet et run mere, men det gjorde den desværre for fulde gardiner og da jeg nåede til samlingen af den inderste nylon knækkede den med et smæld i knuden. Jeg spekulere på hvad jeg kunne have gjort anderledes og kan ikke komme frem til andet end at bremsen skulle have været blokeret inden den lavede run nr. 2 eller tæt ved blokeret. Vi fik et enkelt hit mere men den smagt kun løst på den døde agn. Jeg fangede desuden en 30 kg. Skildpadde i luffen med en af kona headsne, den var en tung sag at trække ind og den var ikke så glad inde ved båden, men vi fik heldigvis pillet krogen ud af den bagerste luffe så den kunne svømme afsted.
Lørdag var vi som før skrevet på tuntur og det gav desværre ingenting vi så overhoved ikke nogle tun eller nogle dykkende fugle som typisk er et tegn på at enten delfiner eller tun har jaget byttefisk op til overfladen. Det eneste vi fangede var 3 bonitoer som vi brugte til levende agn bag båden, men de blev desværre stjålet af nogle Pilot Wales (forvokset delfin), de kroges aldrig da de kan se krogen og de bider bonitoen midt på, jeg har et video klip som jeg smider på Rokkerne.dk’s Facebook side. Flemming var dog fristet af at flipper huggede så han lod sin bonito blive lige bag båden så den kunne molestere den men Adnan (skipper) sagde at den ikke kunne kroges, det kan den nu sagtens med et gedderig men vi vil nok ikke være så populærer hvis vi krogede flipper’s storebror.
En lidt trist historie er at vi så rigtig mange lang liner (3-5 km lange) som de lokale erhvervsfiskere sætter og disse langliner fanger så alle Mahi Mahi, sejlfisk og marlin som kommer forbi. Det værste er at det er ulovligt, men der bliver ikke gjort noget fra myndighedernes side og hvis guiderne klipper linerne risikere de at blive slået ihjel af mafiaen, da mafiaen beskytter erhvervsfiskerne da de er drugrunners for mafiaen. Det betyder at der bliver taget alt for mange sejlfisk ud af området så det ikke er bæredygtigt og desværre vil det så gå ud over dem som lever af turisterne og i sidste ende hele området, men de tænker desværre ikke så langt.
Søndag var vi alle 21 mand ude i 2 store både for at inshorefisk til den efterfølgende barbecue på stranden på Ixtapa Island, vi fangede bonito, tula og forskellige makrel typer på gummi blæksprutter fisket i overfladen, samt rapala woblere + kastepirke (laserlures).
Dagen blev selvfølgelig sluttet af på Lillys med røverhistorier og øl + tunbøffer da en fra holdet havde fanget Yellowfin tun, det smagt fantastisk. Det er i øvrigt kommet et hold på 12 mand fra Tempo Både herned så nu er der godt fyldt op med danske fiskere.
Thight lines
Mikkelfin sejlfisk
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne