Fiskeklubben Rokkerne
 

 03-08-2012 : skrevet af Jonas Hansen

Tur til sydhavsøerne...

Hele svigerfamilien og vores lille familie var i den forgangne uge et par dage i Lalandia. Umiddelbart tænder hængepatter og bodega maver mig ikke det store, men da jeg fik opstøvet en spændende sø i det lollandske fik turen noget mere interesse.

Torsdag sidst på eftermiddag var der mulighed for at komme ud med snøren. Fremme ved søen fandt jeg en fin lille plads, hvor den lune vind ganske sagte blæste ind. Mens jeg rigget stængerne til var der fin aktivitet ved en nærtliggende sivpynt.

Små 2 timer senere er der bud på den inderste stang. Min noget ustabile stangopstilling vælter i udløbet fra fisken. Heldigvis har jeg fået assistance fra en lokal karpefisker og hans kæreste som var på aftentur. Jeg er hurtig over stangen og får sat et godt modhug ind. Fisken svømmer direkte ind i en stor sivbræmme på egen bred og selvom jeg lægger maksimal pres på stangen lykkes det fisken af komme ind bag sivene. Fisken sidder fast i små 30 sek hvorefter jeg får den ud på åben vand. Herefter er det en form sag at udtrætte den hårdt kæmpende skælkarpe. Efter få minutters indtens fight får vi sikkert fisken i nettet. En dejlig tyk skæl bandit - sikke en start. Vi vejer den efterfølgende til 8 kg og 75 cm lang.

Resten af turen forløber uden mere aktivitet fra fiskenes side. Til gengæld mødte jeg to gutter som var på "jagt" efter natsommerfugle. Tæt på den fiskeplads jeg benyttede opsatte de to flere store lysfælder for at lokke natsommerfugle til. Rimelig sjovt at opleve i den varme sommernat.8 kg fedbasse
Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne