Fiskeklubben Rokkerne
Forårsrimter af Jens Bursell

Gyderimter udviser sjældent de helt vilde fights, så på trods af de udhængende pilebuskene beslutter jeg mig for en hovedline på 0,15 og en krogtafs på 0,12 . Hovedlinen sammenføjes med krogtafsen ved hjælp af en kirurg - eller "4-turn waterknot". For enden af krogtafsen bindes en str. 10 wide-gape specialist og på den agnes en lille kompostorm igennem 3-4 led.

Selvom det er svært at se fiskene klart, er de blinkende bredsider nok til at bedømme deres omtrentlige position. På så lavt vand som dette kan det aldrig svare sig at kaste taklet lige i hovedet på fisken. Med et let underhåndskast vippes taklet ca. 2 meter opstrøms hot-spottet, og med forsigtige løft i stangen lader jeg ganske langsomt strømmen bumpe taklet nedstrøms til hullet. I det samme taklet passerer strømlæet ser jeg en bredside blinke og nærmest simultant indikerer et lille "drop-back" i stangtoppen, at fisken har taget agnen.

Med et kontant modhug sættes krogen og med store langsomme bevægelser svinger fisken nedover, og kører frem og tilbage i svinget lidt længere nede. Fisken fightede en anelse bedre end jeg havde ventet, men efter et par mindre ture frem og tilbage under den modsatte brink, kan jeg kane fisken over netkanten - en smuk fisk på lidt over 2 kilo. De næste par timer kører fiskeriet perfekt og jeg lander en hel del fisk på samme fiskemetode.>>


Fiskeklubben Rokkerne