Fiskeklubben Rokkerne
Ål ad libitum af Jens Bursell

Efter at have tilbragt en spændende uge på koi-karper i omgivelser der ligeså godt kunne have været på Lolland, var det fedt at rykke - ud for at opleve New Zealands sande sjæl - skove, bjerge og krystal klare floder. Målet var sydøen, der stadig huser en stor bestand af den sagnomspundne longfin eel.

På turen ned over Nordøen tager vi en slingret omvej for at få set os lidt omkring. Især den forrevne kystkæde på Coromandel, blot ½ times kørsel fra Waikato er, med sine tætte bevoksninger af træbregner og kæmpestore træer, et fantastisk syn. Længere sydpå passerer vi en af verdens mest kendte ørredsøer - Lake Taupo samt vulkanen Tongariro, der majestætisk hæver sig over de fladt bølgende og afsvedne højsletter.

Efter en fantastisk sejltur fra Wellington over Cook Strædet og igennem Marlborough Sounds ankommer vi omsider til Picton på den nordlige del af Sydøen. Vi har på dette tidspunk endnu ikke rigtig besluttet hvor vi skal fiske, og et hurtigt blik på kortet afslører hundredetusindvis af kilometer strømvand, der bare venter på at blive udforsket. En fantastisk, men også uoverskuelig følelse.>>


Fiskeklubben Rokkerne