Fiskeklubben Rokkerne
Karpefiskeri med flue.

Fluevalget er ret bredt, men en flue har så mange åbenlyse fordele, at det er den der sidder for enden af mit forfang det meste af tiden (at den også har fanget over 80% af mine fisk hører vist også med...). Fluen er en variant af den udødelige "Wolly Worm":

Krogstr.: 6 - 10
Tråd: Sort
Hale: Rød marabou
Krop: Fluo grøn chenille
Krops hackle: Brun høne

Det er vigtigt at krogen der bruges er rund i wiren ellers skærer den sig ud af kæften på karpen. Endnu bedre er det dog at binde sine fluer på medefiskernes karpekroge. Fluen har mange fordele. Farverene gør det den lyser godt op og nemt ses i det ofte grumsede vand, mens hacklet bevirker at fluen nærmest står på bunden, hvis fluen præsenteres her.

Mit grej består af en 10 fods, klasse 7 stang og en flydende WF-line. Hjulet skal være af rimelig kvalitet og være påspolet mindst 100 meter bagline, selvom det heller ikke altid er nok. Jeg har et par gange oplevet at få spoleaksen blottet, hvorefter forfanget er røget. En flad fornemmelse at spole omkring 130 meter line ind uden flue eller fisk.. Som regel er mit forfang 4,5 meter langt med 0,20mm i spidsen. Jeg har prøvet tykkere spids, men jeg syntes der var en tendens til flere skræmte fisk.

Fiskerier topper i juni, men juli og august er også fine måneder. Blot har vore karpevande den ulempe, at mange af dem bliver helt grønne i højsommeren. Fiskeriet kan være virkelig godt. For et par år siden skulle jeg vise en kammerat fiskeriet. Han havde ikke selv sin fluestang med, men ville blot se hvordan jeg gjorde. Der var helt vindstille(en sjældenhed i jylland!) og høj sol. Perfekte forhold! Det varede heller ikke længe før vi spottede den første karpe. Fluen landede ved et lykketræf i karpen bane hvorefter en dejlig skælkarpe sugede fluen i sig og gav en vild fight på over en halv time.
I fællesskab fik vi landet karpen og vejet den hvorefter den kom retur. 5 kilo og en herlig start. Dagen gav yderligere 2 spejlkarper på hhv. 5,5 og 6,1 kilo og min kammerat var synligt imponeret. At det var min bedste dag glemte jeg vist at fortælle ham.

Jeg kan kun opfordre til at prøve karpefiskeri med flue her til sommer. Dels er det en god afveksling hvis havørrederne ikke vil og man behøver heller ikke stå tidligt op.

Herfra ønskes knæk og bræk.
Peter SkovhusFiskeklubben Rokkerne