Fiskeklubben Rokkerne
Grove skaller

Når der flådfiskes fra båd er det vigtigt at have mindst 2 ankre. Fiskes der i kraftig vind på nogle af de større søer, kan det let blive nødvendigt at supplere, de ofte lette "klubbådsankre" med 5-10 kilo forankringsklodser af cement eller lignende. Optimal flådkontrol og minimalt kludder opnås næsten altid ved at fiske nedvinds. Er man kun en person i båden vil den mest stabile position være at ankre op med forenden mod vinden. Fisker man derimod 2 personer, er det lettest at fiske med båden liggende på tværs af vinden. Huske at denne position kræver ekstra tunge ankre, hvis ikke man skal risikere at drive.

Når der fiskes fra båd kan det være svært at sænke linen samt holden den ligeså stramt som ved fiskeri fra land. Årsagen er selvfølgelig at uanset hvor godt man har ankret op, vil båden svinge lidt i vinden. Det bedste er derfor at holde linen så slæk, at man akkurat undgår falske nap. Det er dog vigtigt at linebuen ikke bliver større end at man lyn-hurtigt kan stramme linebuen op i modhugget.

Foder og agn

Stort set samtlige "standardagn" fungerer fint til storskaller, men mine favoritter er helt klart majs og små orm. 3-5 maddiker på en str. 10 fungerer dog også aldeles fremragende.

Til flådfiskeri fra båd fungerer de fleste mellemtunge blandinger med moderat sky-effekt. Af gode færdigblandinger kan nævnes "Gros Gardon" (Sensas) og "Supercup" (MVE). Hampemel er en super attraktor til skaller, og hvis du vil gøre det ekstra lokkende, kan du stille det i blød i kogende vand. På denne måde trækkes lokkeolierne ud i vandet. Hampesuppen bruges derefter til at fugte grundfoderet. Af andre gode ingredienser kan nævnes fennikel, anis, duelort samt kokosmel, polentamajs og kogt majsgranulat.
Lidt kogtehampefrø i foderet kan også give en god effekt. Pas på der ikke går alt for meget skyfoder i den - det kan nemt gå hen og lokke for mange småfisk til.


Fiskeklubben Rokkerne