Fiskeklubben Rokkerne
Brasen/skalle historie til dr. hansuder af Jens Bursell

At fange en brasen over de magiske fem kilo har længe stået øverst på ønskelisten, men derfra og til realiteter er der langt. Der er selvfølgelig en årsag til at store brasen opnår den størrelse de har - masser af mad og relativt få fisk. Dette betyder som regel få fisk på et meget stort areal. Vande som disse kan ofte være uhyggelig svære, alene af den grund, at man kan være uheldig at sidde flere uger uden at en eneste fisk indfinder sig på pladsen. Den mest oplagte måde at tackle dette problem på er at opsøge lavvandede områder i gydeperioden; dels fordi fiskene opkoncentreres og dels fordi de tager godt med vægt på op til legen.
Som sagt - så gjort. I midten af maj er min kammerat Søren Beck og jeg på pletten:

Vi har meget store forventninger til vandet, der tidligere har kastet store brasen af sig. På min sidste tur fik jeg udlegede fisk op til fire kilo. Siden da er søen blevet biomanipuleret - hvilket betyder masser af mad og god tilvækst for de få tilbageværende individer. I de foregående weekender har mange af søens andre fiskere prøvet lykken - men uden en eneste fisk på land. Forventningerne er derfor blandet med en hvis respekt for realiteterne - en stor og svær sø med uhyggelig få fisk i forhold til arealet.

Det er en perfekt aften i midten af maj. Vejret er lummert og ikke en vind rør sig. I pilekrattet pludrer nattergalen for fuld udblæsning, men lige så livsbekræftende dens sang lyder - lige så død virker søen. Vi splitter op på to forskellige pladser. Stængerne bliver rigget til og taklerne bliver placeret lige i kanten af rørskoven på 50 centimeter vand - det er her brasenerne vil indfinde sig når det er tid til at føre slægterne videre. Totalt mørbanket oven på en hektisk uge, slår jeg bidmelderne til og lægger mig til at sove.

>>


Fiskeklubben Rokkerne