Fiskeklubben Rokkerne
Majdage på Ural - På jagt efter belugastør.

Næsten to uger med usædvanlig koldt vejr og storm, har gjort sit til at forsinke gydetrækket af næser - belugastørens foretrukne byttefisk under dens egen gydevandring til grænseområdet imellem Kazakstahn og Rusland.

På trods af ihærdige forsøg på at fange agnfisk ved at køre et fangstnet langs sivkanten, har vi efterhånden kæmpet i en halv time for at fange en enkelt brasen. Selvom vinden er stilnet en anelse af er det stadig så koldt, at vi i sidekanalens læ kan se vores ånde som dampskyer i den kolde formiddagsluft; - det tegner ikke godt for de kommende dages fiskeri. Efter en del forgæves forsøg langs sivkanten på den forblæste hovedarm af Ural lykkes det os endelig at lande nok agnfisk til de kommende timers belugafiskeri.

Af de få fisk der er blevet landet i den sidste uges tid er de fleste fanget i hovedkanalen blot 5-10 meter fra land - og ikke uden årsag. Strømmen er nemlig så stærk at man selv med 2-300 grams fladbly har store problemer med at holde bunden ved fiskeri lidt længere ude. Efter 10 minutters sejlads finder vi en god plads 30 meter nedstrøms udmundingen af en mindre sidekanal. Agnen - en halv brasen monteret på en str. 12 enkeltkrog og et 200 grams glidende fladblygodt snittet så blod og duftstoffer spreder sig hurtigt og lokkende ud i vandet.


>>


Fiskeklubben Rokkerne