Fiskeklubben Rokkerne
Lagunen - et gedde paradis

På vestsiden af hovedfloden ligger et par sidekanaler i direkte forbindelse til en gigantisk ferskvandslagune i kanten af Det Kaspiske Hav. Området er sprøjtende fyldt med hugvillige gedder og dagen efter beslutter vi os for at tage 2 både over og prøve kræfter med det spændende fiskeri.

Jeg deler båd med tyskeren Dietmar Rittscher og i den anden båd befinder sig to Østrigske geddespecialister - Kurt Macacheck og Josef Gebhardt. I løbet af dagen oplever vi et hektisk geddefiskeri imellem sivøerne. Vandet er i modsætning til hovedfloden og kanalerne krystalklart. Med pol-briller kan man spotte gedder overalt og på et tidspunkt ligger vi på 1 meter vand og har næsten 10 gedder inden for synsvidde - den største på ca. 8 kilo. Gedderne hugger som afsindige på både spinner, skeblink og gummifisk.

Fiskeriet er lige til at få hjertestop af, for i næsten hvert eneste kast kan man se gedder følge efter blinket samt iagttage deres reaktioner på forskellige former for spinstop og indspinningsvariationer. Ofte falder hugget når der spinnes ekstra hurtigt ind og følelsen af at se en pæn gedde speede voldsomt op og klappe kæberne solidt sammen om blinket for derefter at mærke de hidsige ryk i stangen, vil kunne gøre selv en karpefisker til predatorfreak.

Den største fisk på pladsen falder for Dietmar´s wobbler, men et par timere senere lander Kurt og Josef en fisk på omkring de 10 kilo. På et tidspunkt sidder Josefs blink fast i bunden og altimens bådføreren forsøger og vriste blinket fri af bunden forsøger en 5 kilos gedde at snuppe blinket - intet mindre end vildt.....
Er du til gedde spin vil du i dette område kunne få indlevet dine vildeste drømme - fangster på 30-50 gedder på et par timers stage/spinnefiskeri er ganske normalt.

Lagunen er en sand jungel af siv, flats og kanaler - og efter ganske kort tid har jeg tabt orienteringen totalt. Alle sivøer- og totter ligner hinanden, men til alt held har bådførerne en sjette sans der gør, at de uden brug af hverken kompas eller GPS på uforklarlig vis mestrer at finde vej gennem ca. 30 kilometer featureløse sivskove - imponerende.


>>


Fiskeklubben Rokkerne