Fiskeklubben Rokkerne
Sommersuder af Jens Bursell

Suderfiskeri er ren magi - og en af de absolut bedste måder at tilbringe en tidlig sommer morgen. Selvom fiskenes vægt topper i maj-juni, er fiskeriet godt sommeren igennem. August og september er fortræffelige sudermåneder - og hvis det er action man er ude efter, er sensommerfiskeriet ofte betydelig bedre end om forsommeren.

Der er ingen tvivl - sudernætter i maj og juni er noget af det mest fascinerende man kan opleve. Nattergalen pludrer, natuglerne tuder og fiskene er i topkondition. Er man på jagt efter tre kilos fisk, er det perfekt timing. Efter legen taber fiskene som regel ofte 10 - 20 % af deres vægt - og så er der langt imellem fisk, der bryder de magiske 3 kilo.

Alting kan dog ikke gøres op i vægt - hen ad sensommeren er fiskene ofte lettere at få til at hugge og fighter betydeligt bedre. August og september har andre fordele - knapt så mange myg, og hører man til typen, der ikke kan sove når nattergalen udfolder sit talent - så er sensommeren sagen. Nattergalen forstummer allerede i juli og hen ad sensommeren har den travlt med at få bestilt billetten sydpå.

>>


Fiskeklubben Rokkerne