Fiskeklubben Rokkerne
Grej

I teorien kan stort set alt grej bruges til geddefiskeri med sild. Lidt af en påstand og den holder da heller ikke helt i praksis, slet ikke når der skal kastes over lidt længere distancer.
I det følgende beskriver jeg hvad man skal gå efter, hvis man skal ud at investere i nyt grej som skal være velegnet til geddefiskeri med sild fra land.

Stang:
Da man ofte skal kaste mere end blot 10-15 meter, er det vigtig at stangen har en vis rygrad. Typisk vil en karpestang på ca. 12 fod med en testkurve omkring 2½ lbs. med medium eller hel-aktion være et godt valg. Vælger man en stang med topaktion, kan man få problemer med at agnen rives af i kastet.
Personligt benytter jeg Kinetic "Supra" 9,9 fod stænger, hvilket må siges at være i underkanten, når der virkelig skal kastes igennem.

Hjul:
Det optimale hjul til denne form for fiskeri, er uden tvivl Shimanos Baitrunner hjul. Desværre er disse hjul temmelig dyre, og flere andre producenter har derfor forsøgt at kopieres baitrunner funktionen mere eller mindre heldigt.
Personligt benytter jeg (af økonomiske årsager) Eurocast SS 1035 hjul. Største ulempe i forhold til Shimano hjulene er at baitrunneren ikke kan justeres fint nok, og samtidig har tendens til at afgive line i "ryk".

Line:
Det er lidt svært at anbefale et generelt linevalg, da der er meget store forskelle på brudstyrke og elasticitet.
I denne sæson har jeg benyttet 0.30 mm Sufix XL strong, hvilken jeg har været godt tilfreds med. Denne line vil under de fleste forhold være et glimrende valg.

Stangopstilling:
Fiskeriet er temmelig stationært, og derfor er en stangopstilling "et must". I princippet kan man sagtens sidde med stangen i hånden, men det bliver hurtigt gansk trættende.


>>


Fiskeklubben Rokkerne