Fiskeklubben Rokkerne
Tackler

Der er gennem tiderne udtænkt en del mere eller mindre avancerede tackler til fiskeri med død agn.
Der er to typer tackler man bør kende - Det klassiske tackle og pop-up tackle.

Det klassiske tackle er i al sin enkelthed 2 trekroge (jeg bruger str. 6) monteret på et stykke pikewire (købes i velassorterede grejforretninger). Man binder selv sine forfang, hvilket giver flere fordele.
For det første bestemmer man selv længden på forfanget (købeforfang er ofte alt for korte), og for det andet kan man tilpasse afstanden mellem krogene efter agnfiskens størrelse.

Pop-up tacklet er i og for sig mage til, blot monterer man en lille flydende kork/plast kugle i forlængelse af tacklet, hvilket får silden til at "svæve" over bunden. Tilhængerne af dette tackle hævder, at gedden lettere ser og lugter silden når denne metode benyttes.
Oprindeligt lavede man pop-up tackler ved at fylde opdriftsmateriale i agnfisken, men man indså hurtigt at det næppe var sundt for fiskene, at spise de "flamingo fyldte" agnfisk man mistede - enten under fighten eller i selve kastet. Derfor bruger alle ansvarsbevidste geddefiskere i dag kugler til pop-up tackler.

Personligt benytter jeg stort set kun det klassiske tackle, da det fungerer glimrende i stort set alle situationer, og jeg har endnu ikke oplevet markante fangstmæssige forbedringer med pop-up tackle.

>>


Fiskeklubben Rokkerne