Fiskeklubben Rokkerne
Fiskeriet i praksis

Det kan meget ofte svare sig at fiske hele dagen, når man forsøger sig ved et nyt vand. Min erfaring siger mig, at der ved de fleste vande er en klar tendens til "hugperioder".

Jeg har f.eks. fisket en del ved en større mose i lokalområdet. For det meste er jeg ankommet til mosen om morgenen, hvor jeg (efter at have kastet sildene i suppen) ro og mag har nydt min morgenmad og kaffe uden det mindste tegn på fisk.
Omkring kl. 11.30 - 12.00 indtræder så den første hugperiode, og ikke sjældent har jeg har bid på flere stænger samtidig. Herefter følger så en død periode, hvor jeg som regel indtager min frokost.
Igen omkring kl. 13.30 - 14.00 følger endnu en hugperiode, hvor jeg ofte lander flere gedder. Det hænder at jeg uden for disse tidspunkter fanger fisk, men der er en helt klar tendens til at det er i disse tidsrum jeg fanger mine gedder i denne mose.

I andre moser kan hugperioderne ligge helt anderledes, men jeg vil helt klart anbefale at man ved nye vande fisker hele dage, for at danne sig et overblik over geddernes aktive perioder.


>>


Fiskeklubben Rokkerne