Fiskeklubben Rokkerne
Sæsonen 2009

Endnu en gang kan vi se tilbage på en glimrende sæson for Rokkerne med flere klubrekorder og fremgang i det gennemsnitlige antal deltagere på klubturene.
Efter 5 år med tilbagegang hvad turdeltagere angår, opnåede vi i 2009 et snit på 6 deltagere per klubtur, hvilket er en tangering af rekorden fra 2005.


Sæsonen bød på 2 nye klubrekorder:


Generalforsamlingen var et overdådigt arrangement hos Jan med sushi og lækker rødvin. Hvad det formelle angår, er der ikke meget at berette om. Hele bestyrelsen modtog genvalg og turene blev planlagt i god ro og orden. Eneste større nyhed var at Martin Lundqvist efter et par års tålmodig venten, blev forfremmet til prospect.
Antallet af medlemmer efter generalforsamlingen fordelte sig herefter således:
Medlemmer 9
Prospects 2


Fiskemæssige højdepunkter i klubregi 2009:

For tredje år i træk var havørredturen henlagt til Peters forældres sommerhus på Møn, og det var med store forventninger at et rekord højt antal deltagere - 9 mand! - indfandt sig fredag d. 27-03.
Mange røverhistorier, pilsnere og kolde fingre senere kunne det nedslående resultat gøres op til i alt 4 fisk. Endnu en super weekendtur i med Rokkerne som dog desværre manglede lidt fiskelugt i år.
Peter vandt konkurrencen med en bette sølvblank lidt over målet.

Også sæsonens anden tur var den tredje i streg af sin art. Destinationen var Strødam og opgaven var medefiskeri. Lad det være sagt med det samme - denne tur var ingen succes. Der blev kun fanget 4 fisk af de 5 deltagere, og største var en brasen på 1.850 kg. Jonas nappede 3 af de 4 fisk, så ganske velfortjent hev han dagens 1. plads.

Juni måneds tur var til dels en nyskabelse i klubregi. Nok har vi tidligere afviklet sandarttur, men at fiske henover natten på Furesø var en ganske ny disciplin for de fleste.
Turen blev overordnet set en stor succes med 7 fisk op til 5 kg. i løbet af natten og morgenen, men da kun 2 blev fanget inden for konkurrencetiden, er det alligevel med blandede følelser man ser tilbage på turen.
Jan fik begge nattens sandarter - 3.2 kg og 3.3 kg. Højdepunktet indtraf imidlertid, da Johnny hev en smuk knude på 2.6 kg op af det sorte vand. Klubrekord for både knude og sandart på samme tur må siges at være godkendt!

Efter en årrække hvor aborreturen i august har været henlagt til Buresø, var det i 2009 tid til at prøve noget nyt. Esrum stod for skud og 5 glade Rokkere bragede ved konkurrencestart ud må de gammelkendte hotspots. Forventningerne var i top, men lad det være sagt med det samme, det var ikke nogen entydig succes at flytte turen fra Buresø. Der blev max. fanget 15 fisk med kun en enkelt over 500 gr. - nemlig 580 gr. til Vinding som dermed løb med sejren.

I september havde en spændende nyskabelse sneget sig ind i turprogrammet - en multetur!
Turen skulle afvikles på vestsjælland, og 5 medlemmer var troppet op til dette pionerfiskeri. Diverse havne og hotspots blev besøgt hen over dagen og talrige multer blev da også spottet, men det lykkedes ingen af de gæve fiskere at kroge én. Det var derfor en mellemfornøjet flok Rokkere som ud på eftermiddagen drog hjemover - en oplevelse rigere.

Den meget traditionsrige geddeweekend var i 2009 tilbage i de vante rammer omkring Esrum sø. Optakten var uhyggelig spændende, idet hele 5 mand inden weekenden var i spil til mesterskabstitlen. 7 mand deltog henover weekenden i det store slag, som suverænt og uden de store dikkedarer blev vundet af Team Myrholmen, som ganske enkelt fiskede al modstand i sænk.
Desværre for Team Myrholm flaskede resultaterne sig således, at Peter ved hjælp af solidt defensivt fiskeri kunne bevare sin føring, og han kunne søndag kl. 16 kåres som klubmester for første gang i karrieren. Vinderen på Esrum blev Johnny med en gedde på 8.2 kg.


Medlemmer/prospects - efter eget udsagn - bedste fangst i 2009:

Medlemmer:
Henrik Schwalm - Intet at mindes!
Kasper Vinding - Havørred 2.7 kg
Michael Boysen - Skælkarpe 15.2 kg
Jonas Hansen - Gedde 10.6 kg.
Thomas Wolff - Skælkarpe 19.0 kg
Peter Rasmussen - Gedde 6.6 kg
Flemming Foged - Ingen fisk på land!
Johnny Mark - Knude 2.6 kg
Jan Fahlgren - Sandart 3.3 kg

Prospects:
Martin Lundqvist - Havørred 3.58 kg
Mads Hansen - Intet at mindes!

Besøgstallet for Rokkerne.dk lå i sæsonen 2009 i gennemsnit omkring 4000 hits pr. måned. Det gennemsnitlige antal unikke hits i døgnet ved årsskiftet var 16,5 , hvilket er et alarmerende fald i forhold til sidste år - faktisk historiens suverænt dårligeste besøgstal for Rokkerne.dk
Det samlede antal hits siden 09-05-02 rundede 576.722


2010 tegner til at blive en spændende sæson, hvor vi gerne skal have vendt skuden mht. hjemmesiden, og holde fast i den fine tilslutning til klubturene.

Klubmester 2009 - Peter RasmussenFiskeklubben Rokkerne